Strategisch project Denderland

Ontwikkelingsprogramma voor een beleefbare Dendervallei.OPDRACHT : Ontwikkelingsprogramma en actieplan

locatie : Oost-Vlaanderen/Vlaams-Brabant/Henegouwen 

Opdrachtgever : Provincie Oost-Vlaanderen, Coördinatiecel Denderland

Team : Yves Hubert ( jnc ) Myrna Baks, Atelier Caneva-s  - Idea consult


Een van de drie doelstellingen van het strategisch project Denderland* is de ontwikkeling van het toeristisch-recreatief potentieel van de Dendervallei. 

De opmaak van een “ontwikkelingsprogramma voor een beleefbare Dendervallei” is de eerste actie die binnen deze doelstelling naar voor werd geschoven. De partners van het strategisch project willen de Dendervallei als grensoverschrijdend gebied op de kaart zetten. Ze zien het gebied als een scharnier dat Vlaanderen en Wallonië verbindt. Een gebied waar de toeristische regio’s Scheldeland, Vlaamse Ardennen, Pajottenland/Groene Gordel en Wallonie Picarde elkaar ontmoeten. Een ongeziene bestemming voor dagtoerisme en de ideale uitvalsbasis voor de verkenning van de toeristische regio’s die de Dendervallei met elkaar verbindt. Een unieke combinatie van grensoverschrijdende cultuur en natuur centraal gelegen binnen het metropolitane netwerk dat zich in het midden van België aan het ontwikkelen is. 

Dit ontwikkelingsprogramma zal de basis vormen voor de opmaak van een regionaal actieplan dat gericht is op de ontwikkeling van het toeristisch-recreatief potentieel van de Dendervallei.